HHH~luisterverhalen

Bij HHH denkt u natuurlijk als eerste aan een lach. Dat is niet de officiële uitleg van HHH, maar wel een versterking daarvan, namelijk dat HHH staat voor Happy Half Hour. Een Happy Half Hour~luisterverhaal is een verhaal van ongeveer dertig minuten met een positieve verhaallijn, voorafgegaan door een korte introductie van de schrijver en andere wetenswaardigheden. De begeleidende muziek is gecomponeerd in de sfeer van het verhaal zodat men bij het luisteren in de juiste stemming komt.

Fonds HHH~luisterverhalen

De HHH~luisterverhalen worden gefinancierd door het fonds HHH~luisterverhalen. Dit fonds stelt zich ten doel om mensen die een moeilijke periode doormaken een positief gevoel te geven. Maar de HHH~luisterverhalen zijn niet alleen bedoeld voor mensen die even verlichting willen hebben in een zware tijd, de bevrijdende lach is gezond voor iedereen.

Huisstijl
Schilderij
De huisstijl van het fonds HHH~luisterverhalen is gebaseerd op het hiernaast afgebeelde schilderij, gemaakt door de initiatiefneemster van het fonds. Het schilderij symboliseert het emotionele leven: het goede gevoel (de vrolijke kleuren) dat samengaat met mindere periodes (de donkere kleuren).

Hans Böhm

De HHH~luisterverhalen worden geproduceerd door Hans Böhm, hij is mede initiatiefnemer in de oprichting van het fonds HHH~luisterverhalen. Hij is een boegbeeld van de Nederlandse schaakwereld en werd vooral bekend door het programma 'Ook dat nog' (1990/2000). Hij presenteerde het radioprogramma Man en Paard 1978/1992 en werkt nog steeds voor Langs de Lijn. In 2007 sprak Hans Böhm het luisterboek “Alleen op de wereld” in dat ongeveer vijf uur duurt.

Doelgroep

HHH~luisterverhalen worden tegen kostprijs ter beschikking gesteld aan dienstverlenende organisaties met als doelgroep mensen die een moeilijke periode doormaken. U kunt hierbij denken aan dienstverlenende instellingen voor mensen met een leesbeperking of met een (verstandelijke) handicap, maar ook instellingen voor mensen met Alzheimer, ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Verkoop

Naast de bovengenoemde doelgroepen worden de HHH~luisterverhalen ook in de reguliere markt verkocht. Met de opbrengsten die deze verkopen genereren wordt de productie van nieuwe luisterverhalen mede bekostigd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@hhhluisterverhalen.nl.