HHH~luisterverhalen  Deel 2

ISBN:978-94-6006-002-1
Afspeelduur:Circa 1 uur
Voorgelezen door:Hans Böhm
Muziek:Ad van Olm / Hans Böhm
Studio:Opnamestudio Ad van Olm

  Fragment van "De mooiste stilte"
  Fragment van "Muziek uit een klein kamertje"
Downloadversie: reeds verkrijgbaar
CD versie: vanwege een productiefout wordt deze uitgave uitgeleverd in de eerste week van december.

Klik hier om deze uitgave te bestellen.De mooiste stilte / Paul Pennartz

Wij, mensen, mogen dan wel denken dat we ons onderscheiden van de dieren door denken, maar hoe vaak gebeurt het niet, juist op belangrijke momenten, dat primitieve drijfveren de leiding overnemen. Je doet dan iets impulsief, dat kan goed en dat kan verkeerd uitpakken. Je kunt er naderhand spijt van hebben, maar ja, dan is het al gebeurd.

Schrijver Paul Pennartz schrijft over dit fenomeen, in persoonlijke tragedies. In zijn bundel "Een zeer lichte Ruiter" neemt hij als achtergrond soms de grote geschiedenis, soms blinde angst, soms redeloze zelfbescherming en soms pure verslaving. In het verhaal "De mooiste stilte", is dat de verslaving aan muziek.

Een zeer lichte ruiter is oorspronkelijk uitgegeven door:  Uitgeverij Nymfaeum Pers.

Deze bundel is in gedrukte vorm verkrijgbaar via www.boekenroute.nl.Muziek uit een klein kamertje / Lévi Weemoedt

Sommige schrijvers werken en leven vanuit de tragiek, de melancholie, vanuit weemoed. Isaak Jacobus van Wijk, alias Lévi Weemoedt, is zo’n schrijver. En dichter. Een voorbeeldje:

Hoe ik mijn haar ook kam, bij kaars- of neonlicht
Wat er ontstaat is nooit een eigentijds gezicht.


Samen met Hans Dorresteijn sjokte hij langs theaters en jeugdhonken en zij combineerden weemoed en pessimisme met humor. Het grote succes bleef gelukkig uit en beiden gingen weer hun eigen weg.

Het verhaal "Muziek uit een klein kamertje", komt uit de bundel "Een treurige afdronk" en is, kan ook niet anders, tragikomisch.

Een treurige afdronk is oorspronkelijk uitgegeven door:  Uitgeverij Ad Donker.
De rechten zijn momenteel in handen van de auteur zelf.Rechten

Voor alle uitgaven van het fonds HHH~luisterverhalen geldt dat de uitgever ernaar heeft gestreefd de auteursrechten te regelen volgens de wettelijke bepalingen. Degenen die desondanks menen zekere rechten te kunnen doen gelden, kunnen zich alsnog tot de uitgever wenden.